Kurs: Ryggmargsskade Blære-og tarmfunksjonen ved ryggmargsskade

På dette kurset har vi samlet materiale som handler om hvordan en ryggmargsskade påvirker blære-og tarmfunksjonen og om hvilke behandlinger som er tilgjengelig. Vi har fokus på hvordan ren intermitterende kateterisering (RIK) og transanal irrigasjon (TAI) fungerer og hvordan dette kan hjelpe dine pasienter

7 Items

 1. Nevrogen blæredysfunksjon

  Nevrogen blære er en lidelse i de nedre urinveiene, som oppstår ved skade på eller sykdommer i nervesystemet.

 2. Urinveisinfeksjoner – en plagsom sak

  key:global.content-type: Webinar

  Urinveisinfeksjon er en plagsom problemstilling som kan ha en svært negativ innvirkning på livskvaliteten for mange pasienter. Det kan også føre til nyreskade og sepsis, en livstruende tilstand.

 3. TAI med Navina

  key:global.content-type: Webinar

  I dette webinaret vil Bev Collins, leder for klinisk sykepleier, Wellspect, fortelle deg den viktigste informasjonen du trenger å vite om transanal irrigasjon (TAI) og hvordan du bruker Navina Irrigation System.

 4. Ryggmargsskade (RMS) - Blære- og tarmdysfunksjon

  key:global.content-type: Article

  Flertallet av personer med SCI opplever betydelige symptomer relatert til nevrogen tarmdysfunksjon, f.eks. 42 % opplever forstoppelse og hele 77 % opplever avføringslekkasje.

 5. Tarmdysfunksjon - oversikt

  key:global.content-type: Article

  Tarmdysfunksjon er en tilstand som kan ha mange ulike årsaker. Det kan være en nevrologisk sykdom i ryggraden/hjernen som påvirker tarmkontrollen eller en obstruksjon, og for noen individer er det ingen underliggende medisinske årsaker til at tarmen ikke fungerer.

 6. Urindysfunksjon

  key:global.content-type: Article

  Sykdom, aldring eller skade kan føre til tap av blærekontroll ved å påvirke blærens evne til å lagre og tømme urin.

 7. Nevrogen tarmdysfunksjon

  key:global.content-type: Article

  Den nedadgående tykktarm og endetarm er den siste fasen av menneskets tarmsystem. Normalt er endetarmen relativt tom. Avføring kommer ikke inn i endetarmen kontinuerlig, men som massebevegelser