Forhold relatert til blære- og tarmdysfunksjon

Blære- og tarmdysfunksjon henger ofte sammen med andre tilstander. Her har vi samlet mer informasjon om tilstander som ofte påvirker funksjon av blære og tarm.

Ryggmargsskader

Ryggmargsskade betyr skade på selve ryggmargen, noen ganger i kombinasjon med skade på nerverøttene i den laveste delen av ryggmargen.

Parkinsons sykdom

Hvordan påvirker Parkinsons sykdom blæren og tarmen? I denne delen undersøker vi de vanlige symptomene, årsakene og behandlingene.

Spina Bifida

Hvordan påvirker ryggmargsbrokk blæren og tarmen? Her undersøker vi vanlige symptomer, årsaker og effekter av ryggmargsbrokk.

Diabetes

Diabetes kan øke risikoen for komplikasjoner i ulike deler av kroppen, som blære og tarm. Her utforsker vi hvorfor.

Forstørret prostata (BPE)

Er du en mann som opplever vannlatingsproblemer og lurer på årsaken? Her kan du lese mer om symptomene på godartet prostataforstørrelse (BPE).

Multippel sklerose

Ved multippel sklerose (MS) angriper immunsystemet den beskyttende kappen (myelin) som dekker nervefibre og forårsaker kommunikasjonsproblemer mellom hjernen og resten av kroppen.

Lavt fremre reseksjonssyndrom - LARS

Lavt fremre reseksjonssyndrom - LARS - er en konstellasjon av symptomer eller problemer du kan oppleve i varierende grad, etter endetarmskreft. Rektalfunksjonen vil aldri bli akkurat som den var før operasjonen, men de fleste vil oppnå en akseptabel funksjon.