Bruker Stories Sten oppdager Navina-innlegg

Tarmlekkasje trenger ikke å hindre deg i å leve et aktivt liv

Etter mange år som finansdirektør i børsnoterte selskaper bestemte Sten seg for å slutte å jobbe våren 2020, til tross for at han hadde flere år igjen til pensjonsalder. Han følte rett og slett at han ønsket å forfølge mer tilfredsstillende opplevelser - som å reise med sin kone, spille golf, svømme og trene. Men først ville han kvitte seg med de nattlige toalettbesøkene.

Han søkte hjelp hos en urolog for å sjekke prostata og ble sendt til blærescreening – bare for å være på den sikre siden. Det var da en svulst ble funnet i endetarmen.

I januar 2021 ble en del av Stens tarm fjernet, og med den gikk svulsten. I en overgangsperiode fikk han en midlertidig stomi – men på grunn av personalmangel under pandemien ble ikke stomien fjernet før 5 måneder senere. Nå fikk Sten klarsignal – men måtte avfinne seg med at operasjonen hadde skapt komplikasjoner i hverdagen, spesielt med tarmfunksjonen, noe som skapte utilsiktet lekkasje.

Finne riktig behandling

Sten er en veldig aktiv person – i tillegg til å spille golf, svømmer han lange avstander tre ganger i uken, spiller padle og tennis, og går også på treningsstudio et par ganger i uken. Når muligheten byr seg, går han på ski på familiehytta i Vemdalen i Sverige. Tarmfunksjon og fordøyelse fungerer alltid bedre med fysisk aktivitet, men etter operasjonen kan inkontinens oppstå.

Etter hvert som kroppens funksjoner endret seg, brukte Sten medisiner for å roe tarmen og gjøre avføringen fastere. Det virkelige problemet i Stens tilfelle var gass, som utøvde press på tarmen og forårsaket inkontinens, med andre ord lekkende bæsj.

Sten fikk hjelp av en sykepleier på rehabiliteringsklinikken til å finne et godt tarmbehandlingsregime, der han prøvde ut ulike medisiner og metoder. Åtte uker etter stomien kunne Sten gjenoppta treningen igjen. På dette tidspunktet følte han at han kunne leve et normalt liv og holde lekkasjen under kontroll. Men etter å ha gått på toalettet regelmessig hver morgen, trengte han nå bare å gå hver tredje dag. Dette betydde at hvis han skulle trene på dag to eller tre etter det siste toalettbesøket, var det fare for at lekkasje ville oppstå, noe som var ubehagelig og forårsaket angst, spesielt ettersom Sten er en ivrig svømmer ved sitt lokale basseng.

Finne Navina-innsatsen

Han prøvde deretter forskjellige beskyttelser, inkludert en type analplugg, som han kunne motta på resept fra helsepersonell, og som fungerte som en nødløsning da han følte at det var fare for lekkasje. Sykepleieren ga ham også muligheten til å teste et alternativt produkt – Navina Inserts fra Wellspect.

Sten forteller at den foreskrevne pluggen hans virker, men håndteringen blir mer rotete da den må settes inn med fingeren, og så er det en pinlig hyssing som henger ut. Det er også vanskelig å føle når den er plassert riktig, og noen ganger er det følelsen av at den sitter i vinkel.

Med Navina Inserts har jeg full kontroll og trenger ikke å være redd for ubehagelige overraskelser.

Sten legger til: Navina Insert er derimot enkel å sette inn, og føles hygienisk takket være bruk av en liten innsettingsenhet. Du vet umiddelbart når den er på plass, sier han, og den er heller ikke synlig når baken presses sammen – og du kan nesten ikke føle den.

Det er utrolig viktig at du kan føle deg trygg og sikker når du trener, sier Sten, og fortsetter: Når jeg svømmer, er Navina Insert mitt eneste valg – fordi det får meg til å føle meg helt trygg.

Forrige gang glemte jeg at den var der og skjønte det ikke før jeg skulle legge meg.

Sten anbefaler alle i samme situasjon at du tar deg god tid til å prøve ut ulike størrelser sammen med en sykepleier. Tren slik at du kommer inn i en rutine.

Hvis det oppstår en nødsituasjon, vil du være i stand til å håndtere din egen pleie raskt og enkelt, med tillit til et pålitelig produkt, som er akkurat det Navina innsatser er - det er et flott produkt!