Barn og tarmirrigasjon

Tarmproblemer hos barn

Å slutte med bleie er en viktig milepæl i et barns liv. Det hjelper barnet å sosialisere seg og delta i daglige aktiviteter. Tarmlekkasje påvirker selvfølelse og selvtillit og kan hindre sosial interaksjon.

Barns tarmproblemer kan påvirke hele familien. Forstoppelse blant yngre barn er vanlig, og i de fleste tilfeller vil avføringsmidler og toalettopplæring hjelpe. For noen barn med tarmproblemer kan bruk av tarmskylling være et alternativ for å redusere eller eliminere ulykker.

Hvordan fungerer tarmskylling for barn?

Det er ingen spesifikke anbefalinger for den beste tiden å introdusere tarmirrigasjon til barn. De fleste barn er tørre i treårsalderen. Et tarmproblem vil bli tydelig i denne alderen. Tarmskylling, også kalt transanal irrigasjon (TAI), bør ideelt sett innføres når barnet er i stand til å samarbeide og forstå prosessen.

Diagnoser eller tilstander hos barn der tarmskylling kan være et behandlingsalternativ er:

  • Hirschsprung sykdom
  • Anorektal misdannelse
  • Ryggmargsbrokk
  • Funksjonell forstoppelse (dvs. ingen underliggende årsak til problemene er identifisert)

Her finner du en guide til tarmskylling for barn som er utviklet for å støtte foreldre eller omsorgspersoner. Målet er å gi kunnskap og innsikt i hvordan tarmen fungerer og hvordan tarmskylling kan hjelpe barnet ditt.

Navina Irrigation Systems

Navina irrigasjonssystem brukes til effektiv behandling med transanal irrigasjon (TAI) med høyt volum. Det er det eneste systemet på markedet som tilbyr både manuell og elektronisk kontroll for effektivt å lindre tarmlekkasje eller kronisk forstoppelse.

Hva er tarmskylling eller TAI?

Behandling med tarmskylling, noen ganger også kalt transanal irrigasjon (TAI), er et alternativ når andre behandlinger som medisiner, kostholdsendringer og væsker ikke har hjulpet.

For helsepersonell

Oppdag informasjon om anatomi og fysiologi, tarmdysfunksjon, behandlinger, terapi, klinisk innsikt.