Finne en behandling Hva er transanal irrigasjon (TAI)?

Hva er tarmskylling eller TAI?

For de fleste av oss er tømming av tarmen ingenting å bekymre seg for. Det fungerer imidlertid ikke like godt for alle. Når tarmtømmingen blir et problem, fordi du enten må bruke for lang tid på toalettet eller oppleve tarmlekkasje, kan tarmskylling være et behandlingsalternativ.

Behandling med tarmskylling, noen ganger også kalt rektal irrigasjon eller transanal irrigasjon (TAI), er et alternativ når andre behandlinger som medisiner og restriksjoner i kosthold og væsker ikke har hjulpet. Helsepersonellet tar alltid den endelige avgjørelsen for hver enkelt person om tarmskylling er det riktige valget for deg.

Hvordan fungerer tarmskylling?

Et rektalt kateter med en ballong, eller et kjeglekateter (uten ballong) settes inn i endetarmen. Ballongen blåses opp i endetarmen og holder kateteret på plass mens vannet pumpes inn. Dette initierer tarmbevegelsene (peristaltikken), som beveger avføringen mot endetarmen. Når vannet er innpumpet og kateteret er fjernet, kan tarmen tømmes. Prosedyren utføres på toalettet, denne prosedyren gjøres ofte hjemme. 

Hvis du utfører denne prosedyren regelmessig, tømmes tarmen effektivt, og tarmen forblir tom til neste irrigasjon. Dette vil tillate deg å velge tid og sted når du tømmer tarmen.

Hva er fordelene med tarmskylling?

Hensikten med tarmskylling er å forhindre tarmproblemer. Når tarmskylling har blitt sammenlignet med tarmpleie med medisiner, er det:

  • Færre klager på forstoppelse
  • Mindre tarmlekkasje
  • Bedre livskvalitet
  • Mindre tid brukt på tarmhåndtering

Med tarmskylling gjenvinner du kontrollen og uavhengigheten til å leve det livet du foretrekker uten å være redd for lekkasje.

Les mer om Navina Irrigation System for tarmskylling her.

 

For helsepersonell

Oppdag informasjon om anatomi og fysiologi, tarmdysfunksjon, behandlinger, terapi, klinisk innsikt.