Komme i gang

Komme i gang med tarmskylling

Det er viktig å få en treningsøkt i tarmskylling med helsepersonell før du begynner hjemme. Videre er det nyttig å etablere en rutine for vanning. Det anbefales vanligvis å irrigere etter et måltid om morgenen eller om kvelden. Tarm vanning er ikke en frittstående løsning, den anbefalte dietten må fortsatt holdes, så vel som å drikke nok vann. 

Hvordan lykkes med tarmskylling

Faktorene bak å lykkes med tarmskylling er:

  • Motivasjon
  • Realistiske forventninger
  • Gi tid til læring og tilpasning (initieringsperioden)

Råd til alle som begynner med vanning er å være forberedt og gi deg selv tid til å tilpasse seg de nye rutinene. Sett en realistisk tidsramme. Det kan ta opptil 12 uker å finne den optimale vanningsrutinen og ha et tilfredsstillende resultat. Når initieringsperioden er over og du har funnet en rutine som fungerer for deg, kan det være nok å irrigere annenhver dag, men dette er svært individuelt.

Kroppen må tilpasse seg behandlingen. Ha tålmodighet, og det vil være verdt det!

Tarm Irrigasjon Dagbok

Å bruke en tarmskyllingsdagbok eller Navina Smart-appen for å følge opp behandling og progresjon er en god måte å hjelpe deg, så vel som helsepersonellet med å optimalisere behandlingen og finne en rutine som fungerer.

Når du bruker Navina Smart, overføres irrigasjonene dine enkelt til Navina Smart-appen, og du kan enkelt vurdere hver behandling. Les mer om Navina Smart-appen her.

Hva er tarmskylling eller TAI?

Behandling med tarmskylling, noen ganger også kalt transanal irrigasjon (TAI), er et alternativ når andre behandlinger som medisiner, kostholdsendringer og væsker ikke har hjulpet.

Navina tarmpleie