Kurs: Blære- og tarm Blære- og tarmysfunksjon ved MS

Dette kurset tar for seg hvordan MS kan påvirke blære- og tarmdysfunksjon, og har som mål å gi deg kunnskap og eksperterfaringer om hvordan du kan håndtere blære- og tarmbehandling hos MS-pasienter.

6 Items

 1. Multippel sklerose og blærefunksjon

  key:global.content-type: Article

  Multippel sklerose (MS) er en livslang nevrologisk tilstand som påvirker nervene i hjernen og ryggmargen, sentralnervesystemet. Ikke alle vil oppleve de samme symptomene.

 2. Multippel sklerose (MS) og tarmfunksjon

  key:global.content-type: Article

  Multippel sklerose (MS) er en livslang nevrologisk tilstand som påvirker nervene i hjernen og ryggmargen, sentralnervesystemet. Ikke alle personer vil oppleve de samme symptomene.

 3. Nevrogen blæredysfunksjon

  Nevrogen blære er en lidelse i de nedre urinveiene, som oppstår ved skade på eller sykdommer i nervesystemet.

 4. TAI med Navina

  key:global.content-type: Webinar

  I dette webinaret vil Bev Collins, leder for klinisk sykepleier, Wellspect, fortelle deg den viktigste informasjonen du trenger å vite om transanal irrigasjon (TAI) og hvordan du bruker Navina Irrigation System.

 5. Long-term use of TAI in MS

  key:global.content-type: Article

  This is a summary of the published article Long-term efficacy and safety of transanal irrigation in multiple sclerosis by Passananti et al. 2016

 6. Urinveisinfeksjoner – en plagsom sak

  key:global.content-type: Webinar

  Urinveisinfeksjon er en plagsom problemstilling som kan ha en svært negativ innvirkning på livskvaliteten for mange pasienter. Det kan også føre til nyreskade og sepsis, en livstruende tilstand.