Møt Rosalinda – Paralympisk og langdistanse svømmer i åpent vann

Rosalinda, 67, er lam fra hoften og ned. Likevel bestemte hun seg for å svømme langs Loch Ness, og ble den første personen med funksjonshemming som gjorde det. Det er bare en av de mange svømmeutfordringene hun har taklet – og med stor suksess – for hun har åtte verdensrekorder å bevise det.

Rosalinda led alvorlige bevegelseshemninger etter å ha fått polio da hun var bare 6 år gammel. I det meste av sitt voksne liv har hun vært rullestolbruker. Da hun var 8 år gammel lærte moren henne å svømme med bare armene. Tilbake på 1960-tallet var det mange restriktive holdninger til funksjonshemming. Rosalinda fikk egentlig ikke snakke om funksjonshemmingen sin og ble forventet å klare seg selv så godt hun kunne.

Som barn svømte ikke Rosalinda så mye, men hun tok det opp igjen da hun var tenåring. Bare for å bli stoppet av faren som mente det eksponerte funksjonshemmingen hennes for mye. Det var ikke før hun var i 30-årene og hadde flyttet til Portsmouth med sjøen på dørstokken at hun begynte å svømme igjen. Hun meldte seg inn i en lokal svømmeklubb og begynte deretter på konkurransesvømming i en alder av 39. Alt dette mens hun sjonglerer en fulltidsjobb som museumskurator (i dag er hun halvpensjonist).

Hun har representert Storbritannia på flere svømmekonkurranser
Siden den gang har Rosalindas svømmekarriere blomstret. Hun ble en paralympisk idrettsutøver, og representerte Storbritannia ved de paralympiske leker i Atlanta og Sydney i 1996 og 2000. Og selv om hun ikke vant en paralympisk medalje, slo hun åtte verdensrekorder i klassen utenom de paralympiske leker.

For å krone sin liste over suksesser ble Rosalinda nylig svømmer i åpent hav. I 2009, i en alder av 57, krysset hun med suksess Den engelske kanal, og ti år senere kjempet hun gjennom tøffe temperaturer for å svømme langs Loch Ness – den første funksjonshemmede svømmeren som gjorde det!

Rosalinda har blomstret i sin fremragende svømmekarriere, selv om hun startet relativt sent i livet. Samtidig begynte imidlertid hennes nevrologiske problemer å forverres. I 30-årene begynte hun å få problemer med blæren og har brukt ren intermitterende kateterisering (RIK) siden. Det siste tiåret har Rosalinda også praktisert Transanal Irrigasjon for å håndtere problemene med tarmen.

Navina Insert fanget oppmerksomheten hennes fordi hun trengte beskyttelse på reise og jobb

Hun la merke til at Navina Insert, en analpropp designet for å beskytte mot utilsiktet tarmlekkasje, kan brukes i opptil 24 timer, i motsetning til 12 timer for analproppen hun tidligere brukte fra et konkurrerende merke. Etter å ha prøvd Navina Insert, konkluderte Rosalinda at det var en ekte game changer.

På langdistanseturer og med lengre svømmeturer som ofte krevde over 20 timers kontinuerlig svømming, er lengre brukstid avgjørende. Og det er ikke bare den utvidede brukstiden hun setter pris på med Navina Insert:

«Navina Insert er lettere å sette inn siden den er mer anatomisk formet og den forblir på plass, så jeg har ingenting å bekymre meg for. Den er også forhåndssmurt og lett å fjerne, jeg drar den bare ut.»

Rosalinda fortsetter med å merke seg at Navina Insert ikke tørker ut, mens andre tamponger hun har prøvd absorberte fuktighet fra tarmveggen og derfor var smertefulle å fjerne. Hun forklarer at selv om tarmene er lammet, har hun fortsatt følelsen der nede og kunne kjenne smerten. Og Navina Insert ville vært mye enklere for en pleier på grunn av applikatoren og mye mindre påtrengende og mer verdig for folk som trenger noen til å sette den inn for dem, understreker Rosalinda.

“ Jeg synes virkelig Navina Insert er genial!”

Hva er det neste, Rosalinda?
Den nåværende svømmesesongen startet i slutten av april. Selv om Rosalinda på tidspunktet for dette intervjuet ikke hadde bestilt flere store svømmeturer, sier hun alltid til svømmevennene sine: «Jeg er klar og åpen for invitasjoner. Så hvis noen kommer med et interessant svømmeforslag, tenker jeg, ja - jeg skal prøve det!”

Så la oss krysse fingrene!

Har du spørsmål om Navina Insert og hvordan du bruker den? Vi har samlet de vanligste spørsmålene her:

Vanlige spørsmål om Navina Insert

Hvis du tror Navina Insert kan være noe for deg, fyll ut skjemaet via denne lenken, så kontakter vi deg.

Lær mer om Navina Insert

 

 

Emner: