Å ha kontroll på ufrivillig avføringslekkasje er nøkkelen til trygghet

Lider du av avføringslekkasje? I årevis led Fiona i stillhet. Hun ble vant til å være på vakt og til å holde utkikk etter nærmeste toalett. Et lite produkt var alt som skulle til for å få henne til å slappe av.

"Jeg var alltid i beredskap, konstant bekymret for at jeg ikke ville rekke toalettet i tide når avføringslekkasjen kom. Som tidligere universitetsprofessor kunne jeg være midt i en forelesning og bare skynde meg ut av rommet. Det var flaut”, minnes Fiona.

Fiona tryglet legene i årevis og insisterte på at noe ikke stemte. Etter mange runder med henvisninger fikk hun endelig diagnosen gallesalt malabsorpsjon. En tilstand ofte forbundet med ufrivillig avføringslekkasje og diaré. Selv om det på en måte var en lettelse å få en diagnose, måtte Fiona fortsatt finne måter å håndtere avføringslekkasjen på. Hun utelukket langvarig bruk av bind og bleier på grunn av eksem.

Så ble hun introdusert for et nytt produkt, Navina Insert. En sykepleier spurte Fiona om hun ville prøve det, og forklarte at det nesten var som å sette inn en tampong, om enn i endetarmen. Etter å ha hatt åpne sår som et resultat av hennes sure diaré, og gjentatte kamper for å holde analregionen ren – var Fiona åpen for å prøve noe nytt. Da hun brukte Navina Insert første gang, hjalp sykepleieren henne og ga en kort veiledning.

"Det tok meg ikke lang tid å helt glemme at rektalpluggen var der. Den er så behagelig – du kjenner ikke at du har den engang! Den er laget av silikon, så den er fleksibel og enkel å føre inn. Jeg synes den er en fantastisk oppfinnelse”, sier Fiona om Navina Insert.

Trygghet med Navina Insert

Fiona beskriver også hvordan hun fikk tilbake en følelse av kontroll og frihet med Navina Insert. Hun følte seg beskyttet og trygg. Hun var ikke lenger på vakt mens hun var på supermarkedet eller på offentlig transport. Vennene hennes la til og med merke til hennes nye holdning

«Nå er det fint å gå ut. Jeg kan sitte på en kafé og ta en kaffe, uten å være nervøs – uten å bekymre meg for at jeg skal ha en vanskelig, pinlig eller elendig episode. Det gir meg så mye mer frihet å vite at du kan bruke rektalpluggen i opptil 12 timer – det endrer livet!», sier Fiona.

Fiona fortsetter å lovprise Navina Insert og legger til at pluggen er skånsom og godt formet. Den er også enkel å fjerne og kaste. Fiona er også glad for at Navina gir bedre hygiene. Å våkne midt på natten med skittent sengetøy er historie nå.

«Jeg har mer kontroll nå. Jeg sover bedre med Navina Insert, fordi jeg føler meg mer sikker. Det føles bare friskere og renere», sier Fiona.

Og hun konkluderer: «Navina Insert har gitt meg tryggheten tilbake. Den er komfortabel og enkel å bruke. Den er også diskret og enkel å lagre. Det går fint med ekstra plugger i vesken min også. Jeg er en stor fan”.

Les mer om Navina Fecal Incontinence Insert

 

Selv om historiene våre er sanne, kan brukernavn og bilder ha blitt endret for å beskytte deres personvern. Takk for din forståelse.

Emner: