Ulike triks - transanal irrigasjon

Sikkerhet er alltid viktig, og det inkluderer kunnskap om hva som kan skje når du utfører transanal irrigasjon (TAI). Tarmperforering er en alvorlig, men sjelden risiko med TAI som er viktig å være klar over. Autonom dysrefleksi (AD) er en tilstand som kan ramme så mange som 90 % av ryggmargsskadde pasienter med skader ved eller over 6. thorakale virvel. Brukere kan også oppleve blødninger, utfordringer med endetarmsballongen og lekkasje. En spesialist i de følgende filmene deler sine triks for å få et vellykket resultat av TAI.

Potensielle komplikasjoner

Praktiske tips

For å oppnå en vellykket prosedyre er det viktig å ha riktig vanntemperatur (bør være ca kroppstemperatur) og det finnes hjelpemidler som kan være nyttige, slik som polstret toalettsete.

Rektalkateter ballong

Det er noen triks for å unngå at ballongen sprekker eller at katetret støtes ut - noe som kan oppstå på grunn av rektale spasmer.

Mindre komplikasjoner

Hemorrhoider er vanlig hos pasienter med nevrogen tarm og obstipasjon er vanlig årsak til blødning.

 

Lekkasje

Noe en bruker kan oppleve er lekkasje av vann etter irrigasjon.

 

Autonom dysrefleksi

AD er en episodisk ukontrollert økning av systolisk blodtrykk som er forårsaket av en skadelig stimulans under skadenivået. En skadelig stimulans kan være en overfylt blære eller forstoppelse og det er derfor viktig å ha en god blære- og tarmbehandling på plass.

Emner: