Det var en helt ny verden som åpnet seg!

61 år gamle Lennart fikk diagnosen endetarmskreft for åtte år siden. I dag er han sykdomsfri, men lenge var følgene av sykdommen så plagsomme at han unngikk å spise og måtte skynde seg til og fra jobb. Helt til han ble introdusert for Navina, og kunne leve det livet han ønsket seg igjen.

Det er vanskelig å tro at den glade, positive og nysgjerrige Lennart i en periode av livet nesten ikke ville forlate hjemmet sitt. Etter å ha hatt endetarmskreft - og blitt helbredet - led Lennart av LARS (Low Anterior Resection Syndrome). På grunn av avføringslekkasje var han så hemmet av frykt for ulykker at han følte seg utrygg hver gang han forlot hjemmet sitt.

- Jeg brukte over et år på å prøve å jobbe og leve et normalt liv, men jeg måtte skynde meg hjem fra jobb, jeg unngikk å spise og sånt, for det var så forferdelig å ikke kunne stole på sin egen kropp. Det var en veldig tøff periode, og det var en stor lettelse at det fantes en løsning.

Det store ønsket om å vende tilbake til hverdagen og livet før sykdommen virket nesten umulig å forestille seg. Helt til Lennart ble introdusert for Navina.

Jeg kan gjøre nesten hva som helst

Den svenske kokken Lennart ble introdusert for transanal irrigasjon (TAI) i forbindelse med kreftrehabiliteringen for å unngå avføringslekkasje. Det var første gang han både så og hørte om Navina-produktene og behandlingen, som går ut på å føre en vannmengde inn i den nedre delen av endetarmen.

Til å begynne med virket det som en nesten umulig oppgave å gi seg i kast med, men Lennart fikk raskt taket på terapien.

- Det var en helt ny verden som åpnet seg. Det var fantastisk! Nå lever jeg med Navina, og det fungerer for meg. Jeg bruker TAI hver dag, og nå er det blitt en naturlig del av hverdagen min. Jeg kan gjøre nesten alt jeg kunne før - takket være terapien", sier Lennart, som nå har brukt Navina og TAI i fem år.

I dag har Lennart også valgt å bli en del av Wellspects Peer Support-team i Sverige, der han kan hjelpe andre nye TAI-brukere med å komme i gang med behandlingen.

- Jeg håper at jeg kan være en slags sparringspartner for dem som ringer oss, slik at de har noen å dele tankene sine med - og få noen svar. Jeg håper også at jeg kan gi dem litt inspirasjon og motivasjon til å fortsette. Jeg tror jeg kan skape tillit hos andre, for jeg har en slik enhet selv, og den fungerer for meg. Jeg håper det gir litt håp til andre som skal begynne med TAI eller som synes det føles vanskelig.

Vil du vite mer om hva TAI-terapi er?

Les mer om Navinas produkter her

Nedenfor kan du også laste ned brosjyren vår om LARS, som også forklarer hvordan du kan gjenvinne kontrollen over tarmen etter operasjonen.