Tema: Tarm Kom i gang med transanal irrigasjon (TAI)

I dette kurset får du en oversikt over hva du trenger å vite om transanal irrigasjon (TAI), om tarmens funksjon, vanliga typer av tarmdysfunksjon, evalueringer før du starter med terapien, tilgjenglige behandlingsalternativer og et webinar der du får den grunnleggende informasjonen om TAI og hvordan man bruker Navina Systems.

7 Assets

 1. Tarmens funksjon

  key:global.content-type: Article

  Denne artikkelen er et godt utgangspunkt for din kunnskap om tarmen, med en oppsummering av fordøyelsessystemets funksjon, de organene som er involvert og tarmens nevrologiske kontroll.

 2. Tarmdysfunksjon - oversikt

  key:global.content-type: Article

  Tarmdysfunksjon er en tilstand som kan ha mange ulike årsaker. Det kan være en nevrologisk sykdom i ryggraden/hjernen som påvirker tarmkontrollen eller en obstruksjon, og for noen individer er det ingen underliggende medisinske årsaker til at tarmen ikke fungerer.

 3. Tarmvurdering

  key:global.content-type: Article

  For å finne den riktige behandlingen, er det viktig å foreta en detaljert vurdering. Komponentene må inneholde en vurdering av personers generelle helse, tidligere abdominal og tykktarmskirurgi, medisiner, pluss funksjonell evne til å nå toalettet, kognisjon og bevissthet om tarmfølelser og nåværende tarmbehandling.

 4. Hva er TAI?

  key:global.content-type: Article

  Transanal irrigasjon, forkortet TAI, kan også kalles retrograd, rektal eller analirrigasjon, som alle refererer til en minimalt invasiv teknikk for å tømme tarmen.

 5. Pasientvalg for TAI

  key:global.content-type: Article

  Riktig valg av pasient, veiledet opplæring og oppfølging betraktes som essensielle faktorer for å oppnå et optimalt resultat og langsiktig etterlevelse av TAI.

 6. Løsninger for tarmtømming med Navina Systems

  key:global.content-type: Article

  Det finnes ulike løsninger for forstoppelse, avføringslekkasje og tidkrevende tarmtømming avhengig av individuelle behov og symptomenes alvorlighetsgrad.

 7. TAI med Navina

  key:global.content-type: Webinar

  I dette webinaret vil Bev Collins, leder for klinisk sykepleier, Wellspect, fortelle deg den viktigste informasjonen du trenger å vite om transanal irrigasjon (TAI) og hvordan du bruker Navina Irrigation System.