The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?
male tourist in sun travel tips full width

Trygghet på reisen

Reisetips for deg som bruker kateter

Du kan trygt håndtere blæren med RIK både hjemme og på reiser. Vi har samlet en rekke tips, slik at du skal være forberedt og slippe å håndtere problemer mens du er på reise.

Gode råd

Ta med ekstra katetre

Ta alltid med ekstra katetre. Reisen hjem kan bli utsatt, eller det kan skje andre uforutsette ting som gjør at du trenger flere katetre.

Dersom reisen din er av lengre varighet, kan flyselskapet gi anledning til å sende et større antall katetre som medisinsk utstyr uten ekstra kostnader. Ring flyselskapet i god tid før avreise for informasjon hvilke rutiner flyselskapet praktiserer for denne type bagasje.

Tips Ta med en ekstra flaske hånddesinfeksjonsmiddel. Våtservietter kan også komme godt med.

Katetre i håndbagasjen

Husk å ta med ekstra katetre i håndbagasjen i tilfelle du mister resten av bagasjen. Det kan i tillegg være lurt å finne ut om reisepartneren din kan ta med katetre for deg i sin håndbagasje.

Reiser utenlands

Ta med katetre utenlands

Det kan være vanskelig å få tak i tappekateter i utlandet, så tenk på å pakke med deg nok kateter til din reise. 

Rent vann

Hvis du reiser til land med dårlig vannkvalitet, kan du ta med katetre som har sterilt vann integrert i pakningen. Ikke glem å vaske hendene før RIK – og etter!

Disse LoFric katetrene har eget sterilt vann: LoFric®  Sense™, LoFric®  Origo™, LoFric®  Primo™, LoFric®  Hydro-Kit™.

Tips! Hvis vannkvaliteten på reisemålet er god nok til at du kan drikke det, bør du uansett ha i tankene at du skal bruke kaldt vann. Dette vil redusere risikoen for bakterier.

Tips! Hvis springvann ikke er rent nok, kan du bruke flaskevann. I et nødstilfelle vil også vann med kullsyre gjøre nytten.

Tips! Les mer om katetrene våre på denne siden.

Hvis du vil være diskret

Ta med LoFric reisebevis (medisinsk bekreftelse)! Dette forklarer på ti ulike språk hvorfor du har med deg katetre i bagasjen. I erklæringen står det i tillegg en oppfordring til toll- og sikkerhetspersonale og TSA-personale (USA) om å vise diskresjon. Last ned reisebeviset her.

Medisiner i utlandet

Hvis du er avhengig av medisiner, bør disse oppbevares i håndbagasjen. Vær oppmerksom på at for noen medisiner kan det være nødvendig med legeerklæring. Spør på apoteket eller hos lege.

Sjekkliste

  • Jeg har pakket nok katetre
  • Jeg har fordelt katetrene mellom håndbagasjen og den andre bagasjen
  • Jeg har tatt hensyn til reisemålet når jeg valgte katetre
  • Jeg har også med – hånddesinfeksjonsmiddel – våtservietter
  • Jeg har en LoFric reisebevis

LoFric® er et registrert varemerke som tilhører Wellspect HealthCare.