Tips og triks

Ved å lære hvordan selvkateterisering kan støtte deg, vil du kunne fortsette å leve livet ditt fullt ut.

Reisetips når du bruker katetre

Du kan trygt administrere blæren din med IC både hjemme og på dine reiser. Her har vi samlet noen råd slik at du kan være forberedt, og kan unngå behov for feilsøking på reisen.

Tips 1: Ta med ekstra katetre

Pakk alltid ekstra katetre. Reisen hjem kan bli forsinket eller andre eventualiteter kan oppstå som vil føre til at du trenger flere katetre.

Tips! Ta med ekstra håndsprit. Våtservietter er også gode å ha.

Tips 2: Katetre i håndbagasjen

Sørg for at du pakker ekstra katetre i håndbagasjen i tilfelle du mister resten av bagasjen. Det er lurt å se om reisefølget ditt kan ta med katetre på dine vegne i bagasjen.

Tips 3: Hvis du går tom for katetre mens du er i utlandet

Skulle du oppdage at du ikke har nok katetre under reisen, vennligst kontakt ditt lokale Wellspect-kontor eller vårt hovedkontor. Vi hjelper deg gjerne.

Tips 4: Rent vann

Hvis du reiser i land med dårlig vannkvalitet, kan du ta med katetre med integrert sterilt vann. Ikke glem å vaske hendene før IC - og etter!

Følgende LoFric katetre er tilgjengelige med integrert sterilt vann

LoFric Elle® er et pre-vått kateter med et angulert håndtak. LoFric Sense™, LoFric Origo™, LoFric Primo™, LoFric®®®® Hydro-Kit™ har innelukket sterilt vann

Tips! Hvis vannkvaliteten på destinasjonen er god nok til å drikke, bruk alltid kaldt vann, med lavere risiko for bakterier.

Tips! Hvis kranvannet ikke er bra, kan du bruke flaskevann. I nødstilfeller vil kullsyreholdig vann gjøre.

Tips 5: Å være diskret

Ta med LoFric reisesertifikat (medisinsk valideringssertifikat)! Dette forklarer på ti forskjellige språk hvorfor du har katetre i bagasjen. Det er også en del på sertifikatet som oppfordrer tollvesenets ansatte og TSA-tjenestemenn til å vise skjønn.

Last ned sertifikatet her.

Tips 6: Medisinering i utlandet

Hvis du tar medisiner, er det lurt å pakke dette i håndbagasjen. Vær oppmerksom på at noen medisiner krever visse sertifikater. Spør på apoteket eller legen din.

Sammendrag av alle tips - Ting å merke av sjekklisten din

  • Jeg har pakket nok katetre
  • Jeg har delt katetrene mellom håndbagasjen og den andre bagasjen
  • Jeg har valgt katetre med tanke på reisemålet mitt
  • Jeg har også tatt med håndsprit og våtservietter
  • Jeg har LoFric reisebevis