The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?
relationships full width

Forhold til andre

Blæreproblemer, uavhengig av alvorlighetsgraden, kan gjøre det vanskelig å ha selvtillit i dagliglivet. Det kan virke belastende på et parforhold, men den vanskelige situasjonen kan også styrke forholdet. Prøv å behandle den enkeltes stress og sorg som en felles utfordring. Ved å takle problemene som et team, kan dere styrke forholdet dere imellom. 

Blæreproblemer kan også være et hinder for å starte nye forhold. 

Denne delen dekker seksualitet og familieliv.

Bedre seksualliv

Blæreproblemer går ofte også ut over seksuallivet. Det er ikke så lett å oppnå sexlyst hvis du føler deg usikker eller er bekymret for lekkasje. 

Det positive med intermitterende kateterisering er at det er en svært enkel og effektiv behandling og kan bidra til å oppnå et tilfredsstillende seksualliv. Kateterisering bidrar til å forhindre lekkasje og ubehag, slik at du kan føle deg tryggere. For folk som bruker et inneliggende kateter, vil det å bytte til intermitterende kateterisering bety en stor endring.

Kort sagt, uansett hvilket urinveisproblemer du har, vil intermitterende kateterisering hjelpe deg med å overkomme noen av hindrene for et godt seksualliv. Du kan være mer spontan, og du slipper å bekymre deg for pinlige situasjoner.

Familieliv

Når man finner ut at man lider av en uhelbredelig sykdom eller får en alvorlig skade, er et av de første spørsmålene ofte om det er mulig å ha sex igjen. Men noen spørsmål kan være av mer filosofisk karakter. Kommer jeg til å finne noen å tilbringe livet mitt med? Kommer mannen eller konen min til å gå fra meg? Kommer jeg til å kunne stifte familie? 

Klikk på knappen for å møte Mikael og Sara, som stiftet familie mot alle odds. En ting er sikkert – livet med små barn byr på mange flere utfordringer når far sitter i rullestol. Men det finnes løsninger på de fleste av dem! 

Besøk også SCI parenting – et Spinalis Foundation-nettsted om å være forelder, der du også finner informasjon om fertilitet, graviditet og fødsel.