Jeg ble bedt om å ligge i sengen for å kateterisere - det hindret friheten min.

I 2011 var Brianna i en bilulykke der hun fikk en ryggmargsskade som gjorde henne lam fra livet og ned. Hun har vært rullestolbruker siden ulykken, men det tok 10 år før hun fikk vite hvordan hun kunne utføre intermitterende kateterisering på en praktisk og effektiv måte, uten å være sengeliggende og ved hjelp av LoFric Elle. Les historien hennes med hennes egne ord:
"Jeg heter Brianna og har vært rullestol- og kateterbruker i 12 år.  
I 2011 var jeg med i en bilulykke som gjorde meg lam fra livet og ned. Da jeg lå på sykehuset og skulle lære meg å komme tilbake til livet, fikk jeg bare én type kateter å bruke. De lærte meg å tisse liggende i sengen i det som ble kalt et katetersett med lukket system.  

Jeg måtte altså legge meg i sengen, kateterisere meg, og så kunne jeg vende tilbake til resten av livet. Jeg visste ikke at det fantes andre alternativer. Da jeg var på rehabilitering, var det ingen som fortalte meg at jeg kanskje kunne tisse på toalettet, eller at jeg kunne lære meg ulike måter å kateterisere på. 

Så etter bare to uker ble jeg sendt hjem med svært lite kunnskap om hvordan jeg skulle ta vare på meg selv, og med lukkede katetre som tvang meg til å legge meg ned i sengen hver fjerde til sjette time for å tisse.

Det var veldig vanskelig å planlegge de daglige rutinene rundt kateterisering hver 4.-6. time i sengen.

Å måtte ta kateteret i sengen gjorde det veldig, veldig vanskelig å planlegge hverdagen. Jeg måtte gå på skole og jobb og reise rundt dette 4-6-timersvinduet. 
Jeg måtte holde meg hjemme eller gå glipp av visse ting eller finne steder med en seng jeg kunne ligge i som jeg kunne legge meg i for å få kateter, for jeg hadde ikke lært noe annet. 

Først rundt ti år etter skaden møtte jeg andre rullestolbrukere som viste meg at jeg hadde andre muligheter. Samboeren min lærte meg at jeg kunne kateterisere på toalettet. Hun skaffet meg noen prøver på ulike Wellspect-produkter. 

Jeg begynte først å lære med LoFric Sense, som var veldig bra, men jeg hadde fortsatt problemer med å finne hullet og stikke hånden ned i toalettet. Så fikk jeg muligheten til å prøve LoFric Elle. Den har et fint lite håndtak, og det gjør det mye enklere - ikke bare å kateterisere på toalettet generelt, men også å lære å gjøre det på toalettet i stedet for i sengen.

Håndtaket gjorde det mye enklere for meg å finne hullet med en gang, og jeg slapp å famle med hånden i toalettet. Jeg hadde aldri forestilt meg hvor annerledes livet mitt ville bli og hvor mye mer selvstendig jeg ville bli bare ved å bytte til et annet katetermerke.

Å bli introdusert for Wellspect var noe av det beste som har skjedd i livet mitt.

Nå har jeg vært i stand til å reise alene på egen hånd. Jeg flyr hele tiden i jobbsammenheng. Jeg trenger ikke å pakke en ekstra bag bare for katetre. Før jeg begynte å bruke LoFric Elle, måtte jeg ta med en bag på størrelse med en liten håndbagasjekoffert, full av katetre og medisinsk utstyr. Og så store var de. Nå kan jeg bare legge en liten eske med disse i vesken, og så er jeg klar til å dra.

Se gode råd til reisen her

Jeg tilbrakte nylig en helg i Amsterdam. Jeg kunne ta med meg en duffelbag som passet rett på fanget. I løpet av de to dagene hadde jeg alt jeg trengte på fanget, klar til bruk. Det gjorde det veldig enkelt å reise. 

Det andre jeg fikk da jeg gikk over til Wellspect, var en helt ny selvtillit i livet. LoFric Elle har virkelig gjort det enkelt for meg å ikke bekymre meg for hvor jeg reiser. Jeg er ikke bekymret for å være borte fra huset hele dagen. Jeg trenger ikke å bekymre meg for hvem jeg skal besøke, hvilken bygning jeg skal være i, eller om de har et toalett, noe vi som rullestolbrukere fortsatt bekymrer oss for. 

Men nå vet jeg at jeg har et produkt som jeg kan ta med meg overalt. Overgangen til LoFric Elle har virkelig forandret hele livet mitt.

Jeg kan dra hvor jeg vil, når jeg vil, og være borte så lenge jeg vil.

Og det var derfor jeg ville dele historien min. Jeg vet at det er mange der ute som opplever det samme. Som blir lært opp på én måte, og som tror at det er alt de får. Og jeg er her for å fortelle deg at det ikke er alt du får. Du kan få så mye mer. 

Hvis du er interessert i å prøve noe annet, kan du ta kontakt med Wellspect-teamet. Disse LoFric Elles forandret livet mitt, og de kan forandre ditt også."

Les mer om LoFric Elle

 

Brianna er produktbruker og ambassadør for Wellspect.

Emner: