The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

Få kontroll etter endetarms kirurgi

Endetarmskirurgi- Hva er LARS? (Low Anterior Resection Syndrome)

Hva er LARS? (Low Anterior Resection Syndrome) Low Anterior Resection Syndrome - LARS - er en konstellasjon av symptomer eller problemer du kan oppleve i ulik grad etter endetarmskreft. Rektalfunksjonen vil ikke være akkurat som den var før operasjonen, men de fleste vil oppnå en akseptabel funksjon. Wellspect tilbyr flere produktløsninger for å håndtere symptomene du kan oppleve og gi deg kontrollen tilbake etter endetarmskirurgi. Vi har samlet informasjon på denne siden for å hjelpe deg med å finne løsningen som fungerer best for deg.

Hvordan kan man behandle symptomer på LARS?

Det er flere behandlingsalternativer, fra helt enkle til mer avanserte, som kan benyttes enten alene eller i kombinasjon:

  • rådgivning 
  • kostholdsråd 
  • legemidler 
  • tømmingsteknikker 
  • toalettrening 
  • bekkenbunnstrening 
  • transanal irrigasjon (TAI) 
  • ulike hjelpemidler
  • perifer tibial nerve stimulering (PTNS) og sakral nervestimulering (SNS)

Behandlingen må skreddersys og tilpasses dine behov. Snakk med helsepersonell om symptomene dine. Det er hjelp å få.

Transanal irrigasjon (TAI)

Transanal irrigasjon (TAI) er en metode for effektiv tømming av en stor del av tarmen, ved å sette inn lunkent vann i endetarmen. Vannet kan stimulere tarmens peristaltiske bevegelser som effektivt hjelper til med å tømme tarmen. Med Navina Systems kan du alltid finne en løsning etter endetarmskirurgi som passer dine behov. Terapien har vist seg å være effektiv hos 8 av 10 pasienter med alvorlig grad av LARS (Cura Pales, et al., 2019; Enriquez-Navascues et al., 2019).

Ingen flere uhell fra tarmen

Å begynne med TAI er ingen rask løsning og vil kreve både engasjement og tålmodighet. Når treningsperioden er over og tarmen har tilpasset seg metoden, er målet ofte å irrigere annenhver dag og være kontinent i mellomtiden. Formålet med TAI er å gjenopprette en normal og velfungerende tarm, slik at du kan leve et mer normalt liv og ha kontroll. Snakk med helsepersonell om Navina Systems.

 

Last ned eBook ‘In control after rectal surgery’
Navina Systems er verdens første bærbare, elektroniske system til transanal irrigasjon (TAI) system. Men det er ikke bare det. Navina Systems tilbyr også en manuell kontrollenhet til de som foretrekker manuell pumping og er en komplett løsning med rektale katetre i forskjellige størrelser og fasonger. Både Navina Smart og Navina Classic er utviklet med brukeren i tankene og er like enkle å bruke og håndtere, tømmer tarmen effektivt og har høy grad av brukertilfredshet.