The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

Slik kan man øke compliance innenfor transanal irrigasjon (TAI)

Ett av de største problemene med transanal irrigasjon (TAI) er at mange brukere slutter for tidlig – før behandlingen har fått mulighet til å være effektiv.

Når behandlingen først er etablert, har den vist seg å gi svært gode resultater. Det er ikke en hurtigløsning, men en prosess, og både pasienter og helsepersonell må være klar over dette når man begynner med TAI.

Vi ba to eksperter fortelle hvordan man kan øke compliance innenfor TAI.
Gabriele Bazzocchi full width

Guiseppe Preziosis

Guiseppe Preziosis kom til følgende konklusjoner:

  • Velg pasientene nøye, og fokuser på hvordan du kan motivere og lære dem opp.
  • Behandlingen må skreddersys for den enkelte, med tanke på vannhastighet, vannmengde og ballongvolum, osv.
  • Det er viktig å velge riktig enhet – en som passer pasienten og gir mulighet for tilpasning av behandlingen.
  • For å oppnå dette kan det være nyttig å følge med på utviklingen.

Gabriele Bazzocchi

Gabriele Bazzocchi fokuserer på vitenskapen bak TAI – de peristaltiske bevegelsene og trykket. Han viser resultater fra eksperimentene sine, der han målte trykk i tykktarmen i løpet av TAI i tillegg til vanntrykk og ballongtrykk under forskjellige forhold. Denne studien var en sammenligning av ulike TAI enhetene med manuell og/eller elektronisk pumpe..

  • Blant enhetene som er utstyrt med manuell pumpe, er den største forskjellen hvorvidt det er en ventil på lokket til vannbeholderen. Denne ventilen åpnes når trykket overstiger høye verdier i tykktarmen1
  • En elektronisk pumpe garanterer lav og kontinuerlig luftstrøm. Pumpen gjør at ballongen oppnår riktig størrelse med lavere trykk på innsiden, noe som gir bedre tilpasningsevne. Dette er den sikreste måten å blåse opp kateterballongen på hos en ryggmargsskadet pasient2.
  • En elektronisk enhet er også presis og uavhengig av de manuelle pumpeegenskapene, og gir ytterligere muligheter for å forebygge eventuell feilaktig bruk av irrigasjonssystemet2.

1. Bazzocchi G, Poletti E, Musco S. ISCoS annual meeting. 2016:Abstract 109.
2. Bazzocchi G, Musco S, Landi L. ISCoS annual meeting. 2016:Abstract 83.