The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

Hvordan lykkes med TAI

Transanal irrigasjon er et godt, langsiktig behandlingsalternativ som ikke krever invasiv kirurgi eller behandling med legemidler. Transanal irrigasjon er imidlertid ikke en hurtigløsning. Det er viktig å ha realistiske forventninger til hva transanal irrigasjon kan gjøre for barnet ditt, og hvor lang tid det vil ta å oppnå tilfredsstillende resultater. Du må være innstilt på at det kan ta fire til tolv uker å stabilisere tarmen, finne barnets optimale behandlingsparametre og utvikle en god tilpasset avføringsrutine.

children and TAI succeed with TAI full width

Opplæring er nøkkelen

Omfattende opplæring er svært viktig når du starter. Helsepersonell må veilede deg og barnet ditt gjennom den første tiden og fortsette å støtte deg til du føler deg trygg på å gjøre det selv.

For noen barn kan det være skummelt eller ubehagelig å føre inn katetret, for andre er det ikke noe problem i det hele tatt. For noen barn som har hatt langvarig forstoppelse, kan det oppleves ubehagelig når de først føler peristaltikken (tarmbevegelsen) med vannet som presser avføringen ut. Med oppmuntring og støtte vil usikkerheten og bekymringene i starten snart gå over.

Involver barnet

Det å involvere barnet i TAI rutinen allerede fra starten kan være en god måte å redusere motstand og betenkeligheter overfor behandlingen på. Det kan også gjøre det enklere å godta behandlingen og gi barnet selvtillit. I begynnelsen kan det være så enkelt som å bære systemet til badet. Det å hjelpe til med å pakke ut deler er en god måte å lære navnet på alle deler og hva de brukes til. La barnet ditt bli kjent med selve systemet – holde og kjenne på de forskjellige delene, kanskje leke med en bamse eller en dukke.

Les om en foreldres erfaringer med TAI

TAI for barn med tips og tricks

I dette filmklippet deler en gruppe spesialist sykepleiere, Paediatric Stoma Nurse Group, sine beste tips og tricks med deg!
Slik kan du lykkes med behandling av tarmproblemer hos barn