The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?
Children and Transanal Irrigation

Barn og TAI

Å oppnå kontinens er en viktig milepæl i et barns liv. Det hjelper barnet til å sosialisere seg uavhengig og delta i daglige aktiviteter. Avføringslekkasje påvirker selvtilliten og sosialt samvær. Dette er noe som påvirker hele familien. Forstoppelseer vanlig hos småbarn, og i de fleste tilfeller hjelper avføringsmidler og toalettrutiner. For barn med tarmproblemer kan bruk av TAI være et alternativ for å redusere eller eliminere avføringslekkasje.

Når

Det er ingen spesifikke anbefalinger for når det passer best å ta i bruk TAI for barn. De fleste barn går på toalettet i en alder av tre år. Et tarmproblem vil vise seg i denne alderen. Ideelt sett bør TAI innføres når barnet er i stand til å samarbeide og forstå prosessen.

Diagnoser der TAI kan være et behandlingsalternativ

  • Hirschsprungs sykdom
  • Anorektal misdannelse
  • Ryggmargsbrokk
  • Funksjonell forstoppelse

Tid for lek

Når barnet har lært seg prosedyren og kroppen har vendt seg til den, vil irrigasjonen normalt bare ta mellom 15 og 60 minutter. Frekvensen for å utføre TAI for å oppnå det beste resultatet er svært individuell. Men en ting er sikkert, det vil gi mer tid til lek.

Til foreldre

Livet med tarmproblemer kan være vanskelig. Ikke bare påvirker dette barnet, men det påvirker rutinene og livet for hele familien. Som foreldre kan det være utfordrende å hjelpe et lidende barn. Mange foreldre med barn som lider av tarmdysfunksjon, kjemper alt for lenge med kosthold og avføringsregulerende midler, uten å oppnå gode nok resultater. Det finnes en brukbar løsning for barnet ditt. Transanal irrigasjon er en vellykket behandling for mange barn som har tarmdysfunksjon.

Transanal irrigasjon gjenoppretter en sunn tarmrutine og hjelper barnet ditt å få kontroll over når og hvor det går på toalettet. TAI for barn er en sikker teknikk for effektiv tømming av tarmene, som stimulerer til avføring ved å føre lunkent vann inn i tarmen.

Lar barnet ditt være spontant

Som forelder er du viktig for at barnet skal lykkes med TAI. Behandlingen kan imidlertid føles uvant eller skremmende i begynnelsen, og det kan ta litt tid å få det til. Siden fordøyelsessystemet er komplekst, må det være tid til å tilpasse seg til nye rutiner. Men det kommer til å være verdt innsatsen på lang sikt. Målet er å gjøre det mulig for hele familien å leve et liv uten å hele tiden tenke på toalettet, men enda viktigere, å la barnet få glede av selvstendighet.