The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

POBE - nytt LoFric materiale

Omsorg for brukeren

Hele LoFric sortimentet som tidligere ble laget av PVC, er nå konvertert til vårt nye materiale POBE som er naturlig uten PVC, mykgjørere og lateks. Materialet har gode fysiske egenskaper og er samtidig svært miljøvennlig.
Alle LoFric katetere har fremdeles vår veldokumenterte overflatebehandling Urotonic™ Surface Technology – som med ny teknologi har vist seg å være trygt ved lang tids bruk og som derved sikrer at LoFric har samme høye kvalitet som du er vant til.

Det nye LoFric materialet er testet og en klinisk studie viser at brukerne foretrekker det nye materialet: “Evaluation of a new PVC-free catheter material for intermittent catheterization”: A prospective, randomized, crossover study by Johansson K, Greis G, Johansson B et al.

Les et sammendrag av studien her, eller hele studien her.

Omsorg for miljøet

Det nye materialet er et såkalt polyolefinbasert elastomer; POBE. Polyolefiner, som som danner grunnlaget for LoFric katetermateriale, er polymer som bare består av karbon, hydrogen og oksygen, noe som resulterer i en lavere miljøbelastning i løpet av mateterialets levetid (livssyklus).
Bruken av polyolefin-baserte materialer i medisinske produkter er ikke ny, de er mye brukt i blodposer, slanger, sugeslanger for sårbehandling, etc.
Det unike med dette spesiallagede materialet er at det kan brukes i urin tappekateter, at det er utviklet spesielt for å sikre at LoFric er trygt å bruke over lang tid, at det fungerer best mulig for brukeren og at det samtidig er miljøvennlig.

Vennligst klikk under for å lese Miljødeklarasjonen for våre produkter.
  • Classic LoFric
  • LoFric Primo 
  • LoFric Hydro-Kit 
  • LoFric Sense

Praktiske opplysninger:

Alle LoFric artikkelnumre finnes under hvert enkelt produkt.