The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a professional?

Du er nå på Wellspect HealthCare sin globale webside. click here

X

LoFric historien

Hvem vi er

Det startet i en gammel motorsagfabrikk. Et av rommene ble pusset opp og forvandlet fra industriverksted til et rom som var rent nok til å huse et provisorisk laboratorium.

Det var tidlig på 80-tallet, og frem til da hadde inneliggende katetre vært den vanligste kateteriseringsløsningen. For brukeren var dette en smertefull og tidkrevende prosess. Det var unektelig på tide med en bedre løsning.

Sammen med kollegaen Håkan Melander utførte Jan Utas de første testene som skulle resultere i LoFric, verdens første hydrofile kateter. De to forskerkollegaene jobbet utrettelig med å lage den første fungerende løsningen for ren intermitterende kateterisering (RIK). De testet en rekke ulike parametre på katetret før de kom frem til den endelige, optimale løsningen – overflateteknologien Urotonic™ Surface Technology – og i august 1983 var LoFric® klar for lansering.

I dag ligner ikke anlegget vårt mye på motorsagfabrikken, men pågangsmotet er det samme. Basert på brukernes behov fortsetter vi å hjelpe mennesker til et så fullverdig liv som mulig.

Wellspect HealthCare oppfant RIK-prosedyren: Ingen i bransjen kjenner den så godt som oss. Vi har derfor fortsatt å utvikle LoFric, som nå utgjør en hel familie av katetre som oppfyller de fleste brukeres behov, med LoFric® Sense™ og LoFric® Origo™ som de nyeste tilskuddene til familien.

Wellspect HealthCare arbeider for å skape en verden hvor vannlatingsproblemer ikke innskrenker menneskers mulighet til å leve et fullverdig og fritt liv. Vårt mål er at alle som trenger produktene og tjenestene våre hver dag, skal merke en forskjell.

Del siden